Dé nr. 1 online horecazender

CocktailWeetjes – Waarom wordt de alcoholvrije cocktail steeds populairder?

Waarom worden alcoholvrije cocktails steeds populairder?

We zien verschillende trends verschijnen op het gebied van cocktails. Je hebt bijvoorbeeld non-alcoholic cocktails. logischerwijs, dit spreekt voor zich, zijn dit cocktails zonder alcohol en low-alcoholic cocktails. In de bartender scene noemen we dat ook wel een ‘one unit’ cocktail. Dat betekent dat er één unit alcohol ingaat. Dus 35 ml van een spirit of likeur, terwijl doorgaans in cocktails wel 2 of 2,5 unit alcohol zit.

Hiervoor zijn natuurlijk verschillende redenen aan te wijzen. De health trend is natuurlijk een belangrijke reden. Mensen worden zich bewuster van wat ze consumeren, alcohol valt hier natuurlijk ook onder.
Een ander belangrijk onderdeel van deze trend is dat het stapgedrag of het drinkgedrag tijdens het uitgaan van de consument is veranderd. Het begint vrijdag wat eerder, zodat mensen ook wat vroeger thuis zijn en de volgende ochtend bijvoorbeeld kunnen gaan sporten.
Dit alles werkt bij aan het feit dat non-alcohol of low-ABV een trend is en daar moet je als cocktailbar goed op inspelen.

Dus wil je de volgende dag nog ergens toe in staat zijn en toch van je cocktail genieten? Bestel een low-ABV cocktail.

Meer CocktailWeetjes?

Wist jij dit ook nog niet?

Like onze Facebook

Ken jij iemand die dit moet weten, of zit het volgens jou tóch net iets anders?

Laat het hieronder weten in de comments.

Populairste afleveringen

Partners

Word stamgast!

Krijg gratis video's & goodies die je niet wilt missen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.