Dé nr. 1 online horecazender

CocktailWeetjes – Waar komt de naam ‘cocktail’ vandaan?

Waar komt de naam “cocktail” vandaan?

Er gaat een verhaal over een Amerikaanse tavern keeper genaamd Betsy Flanagan die ‘mixed drinks’ ofwel ‘bittered slings’ serveerde aan Franse soldaten. Omdat het Franse soldaten waren, garneerde ze de dranken met de veren van een haan. De Franse soldaten waren zo te spreken over deze “mixed drinks” dat zij een toast uitbrachten en riepen: “Vive le cocktail!”

Een ander verhaal is afkomstig uit Mexico. Amerikaanse officieren kregen daar drankjes geserveerd van de dochter van de Mexicaanse koning. Haar naam was Xochitl. De Amerikaanse officieren wilden de dochter van de Mexicaanse koning eren door de drankjes naar haar te vernoemen. Daardoor werd “Xochitl” al snel verengelste naar “Cocktail”.

Een andere en aannemelijkere theorie heeft alles te maken met ‘barrels’. Oftewel vaten, rumvaten, whiskeyvaten, jenevervaten. Engelsen refereerden aan de kraan op het vat als de ‘cock’ en de laatste druppels in het vat als de ‘tailings’. Het is heel aannemelijk dat de term “cocktail” daar vandaan komt, aangezien het hoofdingrediënt, de “spirit”, uit het vat komt.

Meer CocktailWeetjes?

Wist jij dit ook nog niet?

Like onze Facebook

Ken jij iemand die dit moet weten, of zit het volgens jou tóch net iets anders?

Laat het hieronder weten in de comments.

Populairste afleveringen

Partners

Word stamgast!

Krijg gratis video's & goodies die je niet wilt missen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.