Dé nr. 1 online horecazender

Hoe behoud je meer vitamines en mineralen bij de bereiding van voedsel?

In de serie KeukenWeetjes voor pro’s! vertelt Frank Honings (MKN) over het belang van kwalitatief goed keukenapparatuur en hoe je zo efficiënt mogelijk omgaat met je keukenapparatuur voor een optimaal resultaat. Zowel qua voedselbereiding als de schoonmaak. Super handig voor de professionele keukenbrigade!

In aflevering 9: hoe behoud je meer vitamines en mineralen bij de bereiding van voedsel?

“Nemen we bijvoorbeeld deze broccoli: een heel mooi product dat rijk is aan vitamines, maar ook aan sporenelementen (mineralen). Als we de broccoli te lang verwarmen, dan gaat vooral de vitamine C – zoals we weten – heel snel verloren.

Door gebruik te maken van drukgaartechniek kunnen we de kooktijd enorm inkorten, tot wel 30 procent van de traditionele kooktijd. Door die korte blootstelling aan kritische temperaturen blijven de vitamines en mineralen veel beter behouden. En heb ik behalve een mooi groen product, dus ook een veel gezonder product op mijn bord liggen.

Meestal als we groentes blancheren of stomen doen we dat in een normale pan. Maar als ik die groentes er te lang in laat liggen, dan gaan die vitamines daadwerkelijk verloren. Als we gaan drukgaren waarbij we met programma’s werken met vastgestelde tijden, dan hebben we altijd een perfect eindresultaat! Niemand heeft toch zin in grauwe, uitgekookte broccoli? Lekker fris, groen en gezond: dat willen we toch allemaal?”

Wist jij dit ook nog niet?

Like onze Facebook

Ken jij iemand die dit moet weten, of zit het volgens jou tóch net iets anders?

Laat het hieronder weten in de comments.

Presentatie

Frank Honings

Stuur een mail

Stuur een mail naar Frank Honings

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Populairste afleveringen

Partners

Word stamgast!

Krijg gratis video's & goodies die je niet wilt missen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.