Dé nr. 1 online horecazender

WaterWeetjes – Kun je ongezuiverd water drinken?

WaterWeetjes Afl. 1

Kun je ongezuiverd water drinken?

Je hebt onbehandeld water – dus puur natuur – en water dat wordt behandeld met allerlei chemicaliën. Als je dat zo hoort klinkt het eerste gezonder, maar schijn bedriegt. Kraanwater is behandeld en gefilterd, waarbij chemicaliën worden gebruikt. In Amerika is er al een tijdje een trend gaande waarin mensen ‘raw water’ drinken. Voorstanders beweren dat dit ongezuiverde water – uit open, natuurlijke bronnen – vrij is van gevaarlijke stoffen of hormonen en fluor. Maar deze trend kan best gevaarlijk zijn, want deze filters verwijderen mineralen, parasieten en bacteriën, of ze nu goed of slecht zijn. Chloor wordt gebruikt om het water te steriliseren terwijl het door de leidingen naar je huis wordt getransporteerd, dus al deze stoffen zijn juist nodig.
Zo zijn er ook mensen die denken dat je ook prima regenwater kunt drinken. Regenwater is echter minder schoon dan veel mensen denken. Neerslag neemt namelijk allerlei verontreinigingen, zoals uitlaatgassen of metalen, mee uit de atmosfeer. En ook het oppervlak waarop water wordt opgevangen, zoals daken, is vaak verontreinigd door dierlijke uitwerpselen. Daar kun je flink ziek van worden.
Wat dat betreft is het beter om gewoon gezuiverd water te drinken. Want als die chemicaliën waar mensen bang voor zijn, zijn juist niet schadelijk. De zorgen daarover zijn vooral een storm in een glas water.

 

Wist jij dit ook nog niet?

Like onze Facebook

Ken jij iemand die dit moet weten, of zit het volgens jou tóch net iets anders?

Laat het hieronder weten in de comments.

Een close-up van HorecaNederland.TV presentator en oprichter Gerlof Bos
Presentatie

Gerlof Bos

Stuur een mail

Stuur een mail naar Gerlof Bos

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Populairste afleveringen

Partners

Word stamgast!

Krijg gratis video's & goodies die je niet wilt missen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.